February 29, 2012

Pošeeritud munad

Midagi lihtsat ja argipäevast lõunasöögiks. Esimest korda proovisin siis mune pošeerida ja võib öelda, et enamvähem õnnestus. Oleks võinud ühe minuti vähem hoida vees.

Kuumuta vesi keemiseni, madalda kuumust niipalju, et vesi kergelt mullitaks, ning lisa 2tl õuna- või veiniäädikat. Mina kasutasin valgeveini äädikat. Löö muna väiksesse tassi ja ükshaaval libista võimalikult vee lähedalt potti. Pošeerida senikaua, kuni valge on kenasti tahke, kuid kollane ilusti voolav (4-5min). Mina lasin 5 minutit ja läks natukene paljuks. järgmine kord proovin 4 minutit.
Juurde võtsin kuuma kartuli, soolaga ja basiilikumaitselise oliivõliga ja rucola.



Teisel korral oli keetmise ajaks 4 minutit ja tulemus jäi mõnus vedel :) Maitses veelgi paremini!

No comments:

Post a Comment