February 6, 2012

Omamoodi spageti bolognese ja aedoad ricottaga

Täitsa tavaline esmaspäeva õhtu ja avaldati soovi spageti bolognese järgi. Mõeldud tehtud, aga kuna minu suur soov on, et toit oleks võimalikult tervislik, siis sai kasutatud täistera spagette. Endale valmistasin midagi head rohelist :)
Vaja läheb spageti bolognese jaoks:
täistera spagetid
konserv purustatud tomateid 400g
Gruusiapärane Adžika
meresool
riivitud värske parmesan
kodune hakkliha 400g
400ml vett

Hakkliha praadida, kui kergelt pruunistunud, lisada sool ja siis kallata peale purustatud tomatid ja umbes 2-3 spl adžikat. Oleneb, kui vürtsikat keegi soovib. Mina kallasin peale ka veel lisaks 400ml keedetud vett, et oleks mahlasem. Veidi aega lasin podiseda ja lõpuks lisasin spagetid. Spagetid keeta al dente. Segasin ja valmis ta saigi. Serveerimisel peale riivitud parmesan.

Aedoad ricottaga:
Aurutada veidi aedube. Ricotta kohupiima segasin väikse koguse keefiriga. Kogused kui palju midagi teha on igaühe enda otsustada. Ricotta kohupiima ma ei maitsestanud. Aurutatud ubadele aga lisasin näpuotsatäis Himaalaja soola. Üle piserdasin oliivõli basiilikuga.
Katsetasin sellist kooslust esmakordselt ja tulemus oli vähemalt minujaoks eriliselt kerge, väga maitsev ja väike basiilikumaitse sinna kõrvale sobis väga hästi. Kindlasti teen sellist kooslust endale homme lõunasöögiks :)

2 comments:

  1. v2ga lahe blogi! palun postita kooke kaaaa :)

    ReplyDelete
  2. Ootamas on nii mõnedki koogid, tasapisi lisan koguaeg siia juurde :)

    ReplyDelete