February 13, 2012

Itaaliapärane ahjukana

Nädalavahetusel proovisin teha ahjukana uues võtmes, vähemalt meie pere jaoks. Nägin seda retsepti telekast ühest välismaa kokasaatest ja pidin järgi proovima. Ütlen kohe, et nii kahju, et pilt ei anna lõhna ja maitset edasi :) Lihtsalt võrratu oli, isegi minu 1 aastane poeg sõi suure isuga. Kindlasti teen ükspäev veel sellist toitu! :)
Vaja läheb:
kanakoivad ja -kintsud
kartulid
400g purk purustatud tomat
herned
4 küünt küüslauku
1 sibul
basiilik
tüümian
oliivõli
meresool
400ml kanapuljongit
Kartulid koorida ja lõikata pooleks. Vorm määrida veidi oliivõliga, kartulid vormi. Maitsestada soolaga ja lisada sibulaviilud ja küüslaugu tükid. Küüslauku veidi purustasin noaga väiksemaks. Peale asetada kanakoivad ja -kintsud. Kanale peale raputada soola,pipart. Lisaks tüümian, basiilik nii üle kana kui ka kartulite. Lisada kanapuljong ja 200 kraadisesse ahju 30min. Siis võtta ahjust, kallata kartulitele purustatud tomatid ja herned ( kasutasin külmutatud). Uuesti ahju 30 minutiks. Vahepeal kastsin puljongiga ka kana. Ja nii lihtne see ongi ja maitseelamus on lihtsalt võrratu!

No comments:

Post a Comment