February 13, 2012

Marsi shokolaadi toorjuustukook


Valentinipäeva koogiks valisin midagi natukene või noh päris palju rammusamat, kui tavalised toorjuustukoogid. Mina arvan, et vahest võib :) Kook ise valmis ja külmikus, eks homme tuleb lahtilõigatuna ka pilt, mis näeb kordades veelgi isuäratavam välja. Selline ta siis hetkel sai minul :)
Retsepti leidsin Koogimeistrite Facebooki grupist! :)

Retsept ise on tegelikult päris lihtne.
Vaja siis läheb:
 250g sokolaadiküpsiseid (mina kasutasin Selgat),
150g võid,
300ml vahukoort,
veel lisaks 20g võid,
 50g piimasokolaadi (kasutasin Milka't)
2spl pruuni suhkrut, (kasutasin Demerera't)
500g toorjuustu,
3tl želatiini, 60ml vett,
110g roosuhkrut- kindlasti võib kasutada poole vähem. Mina kasutasin 60g tavalist valget suhkrut. Lisasin veidi ka tumedat suhkrusiirupit.
180g marsi sokolaadi (4 batooni)
Tegemine:
Purustad küpsised ja lisad 150g sulatatud võid, segad ära ja surud lahtikäiva vormi põhja ja äärtesse, paned külmikusse.
Väikses potis sulatad piimasokolaadi koos 30ml (2spl) vahukoorega madalal kuumusel, kuniks sokolaad on sulanud.
Teises potis sulatad pruuni suhkru, 20g võid ja 30ml vahukoort, madalal kuumusel kuniks suhkur ja või on sulanud.
Seejärel Vahustad toorjuustu roosuhkruga pehmeks vahuks, lisad sulatatud sooja želatiini ja marsi šokolaadi kuubikud,
teises kausis vahustad ülejäänud vahukoore ja lisad selle siis toorjuustu sokolaadi segule ja segad ühtlaseks.
Valmis segu valada küpsise põhjale, peale valad vaheldumisi suhkru-või ja sokolaadi kastmed, et tekiks marmori muster. Seejärel kook külmkappi vähemalt 3 tunniks:)


Lõpptulemus: 
Väga magus sai siiski, kuigi panin toorjuustu hulka poole vähem suhkrut. Minu jaoks liigagi magus, aga muidu need suud, kes seda maitsta said, olid väga rahul. Järgmine kord kui teen, panen vähem marsi shokolaadi, ehk siis vast 2-3 piisab! Sõbrapäev igati korda läinud :)

No comments:

Post a Comment