March 18, 2012

Pühapäeva hommik: Spinatiomlett ja õuna-ricotta pannkoogid

Mulle meeldivad pühapäevad ja eriti hommikud, sest siis on aega köögis rohkem toimetada. Täna siis katsetasin esimest korda spinatiga omleti tegemist ja välja kukkus päris hästi. Maitses väga hea. Lisaks valmistasin teistmoodi ja tervislikke pannkooke.
Omletid valmistasin kolmele ja kasutasin selliseid koguseid:
6muna
150g spinatit
2-3spl vett 
veidi piima
2 küüslaugu küünt
suitsusinki
oliivõli veidi
peekon
Pannile sink, küüslaauk oliivõliga.Kergelt läbi kuumutada ja lisada sulatatud spinat, peale siis munasegu. Kaane all veidi lasta ja siis ümber keerata. Himaalaja soola ja värskelt purustatud musta pipart. Seekord oli lisaks ka natukene krõbedat peekonit.


8 pannkooki:
200g ricottat
2 keskmist õuna
2 muna
1spl suhkrut
kaneeli
1dl täistera spelta nisujahu

Segada kõik koostisosad kokku ja praadida pannil võiga. Kaua ei pea laskma, seeda peab olema ettevaatlik, et ära ei kõrbeks pannkoogid. Lisandiks oli kirsikompott!

No comments:

Post a Comment