March 20, 2012

Spinati ricotta pirukas ilma põhjata :)

Kuna olen spinati katsetamise lainel, siis seekord sain idee oma super lahedalt treenerilt. Kõik teavad ju neid maitsvaid ümmargusi lahtiseid pirukaid ehk quiche. Treener ütles, et milleks süüa pirukat, kui saab ainult täidist süüa :) Mulle see idee meeldis ja pidin kohe järgi proovima tema soovitused. Muidugi viisin sisse väikesed muudatused! Algselt pidi olema koostises lisaks ka kodujuust, aga minul seda ei olnud kodus ja tegin ilma :) Järgmisel korral lisan 200g ka kodujuustu. Ja enda äranägemise järgi, otsustasin lisada kana.

Vaja läheb:
200g külmutatud spinat
200g ricotta kohupiim 8%
kanakintsuliha ilma kondita ja nahata
2 muna
oliivõli
sool,pipar
sibul

Kõige pealt küpsetasin kana ahjus valmis lihtsalt soola,pipra ja rohke sibulaga. Seejäärel sulatatud spinat suruda peenes sõelas kuivaks. Kausis vahustada kaks muna, lisada ricotta, spinat, sool, pipar ja mina panin veidi ka piima. Valminud kanast lõigata väiksemad tükid ja lisada segule. Madalam ahjuvorm määrida oliivõliga ja kallata segu vormi. 200 kraadi, umbes 20 minutit ja ongi valmis :)
Väga maitsev oli, tervislik ja proteiinirikas!



No comments:

Post a Comment